Top 10 lucruri care se pot face cu o bere

Daca pui un bărbat să rezume, în doua vorbe, de ce bea bere ar spune, probabil, că vrea să se răcorească sau că îl ajută sa elimine pietrele de la rinichi. Femeile însă i-au găsit şi alte întrebuinţări. Care sunt acestea aflaţi de la editorii Men’s Health.

1. Se poate stinge focul cu ea
Deşi nu este la fel de eficientă precum un extinctor, o bere poate stinge un foc, în caz că nu aveţi altceva la îndemană. La urma urmei, berea este în mare parte compusă din apă. Agitaţi-o puţin şi desfaceţi-i dopul. Aceasta soluţie functionează în cazul în care sunteţi la grătar şi nu aveţi apă. Unii oameni, de exemplu, au tot timpul o cutie de bere în maşină. În cazul în care ar izbucni vreun incendiu, sunt pregătiţi.

2. Se poate marina carnea
Nutriţioniştii sunt de părere că berea frăgezeşte foarte bine carnea, datorită faptului că este puţin acidă. Spre deosebire de vin şi de oţet, ea nu modifică aroma cărnii. Faceţi câteva găuri în carne şi turnaţi bere. Lasaţi-o la frigider câteva ore sau chiar o noapte întreagă. Nu beţi lichidul care va rezulta la sfârşit.

3. Se pot lustrui vasele
În vremuri de demult, ultimul strop de bere care ramânea în butoaie era folosit pentru lustruirea cuvelor de cupru din berării. Se punea un pic de bere pe suprafaţa unui vas, se lăsa o vreme, după care se ştergea. Unii au transformat acest obicei in tradiţie.

4. Dă strălucire părului
Berea este un remediu pentru un păr distrus. Puneţi o ceaşcă de bere pe foc şi lăsaţi-o la fiert până când mai ramâne doar un sfert din ea. Astfel înlăturaţi alcoolul care usucă părul. Lăsaţi lichidul la răcit, apoi amestecaţi-l cu o ceaşcă din şamponul dumneavoastră preferat. Puneţi amestecul într-o sticlă goală, apoi spalaţi-vă părul şi clătiţi-l ca de obicei. Vă va face părul să strălucească.

5. O puteţi folosi să păcăliţi un proprietar zgârcit
Locuiţi într-un apartament unde proprietarul plăteşte căldura şi fixează termostatul la o temperatură foarte scazută? Scoateţi de la rece o cutie de bere si puneţi-o deasupra termostatului. Temperatura scazută a berii va păcăli termostatul, care va acţiona ca şi cum temperatura ar fi scăzut în încăpere şi trebuie să dea drumul la căldură.

6. Scade tensiunea arteriala.
Se pune într-o cafetieră un pumn de hamei şi o cană cu apă, iar în urma fierberii rezultă un fel de ceai amar care are rolul de a scădea tensiunea, aducând-o la valorile normale în numai 10 minute. Explicaţia ar fi că hameiul dilatează vasele de sânge, lucru care reduce tensiunea arterială. Acest remediu nu trebuie folosit în locul medicamentelor!

7. Vindecă insomnia
Greg Smith, autorul carţii Biblia băutorului de bere, a declarat că femeile cumpără adesea nu bere, ci hameiul folosit la fabricarea berii. Îl cos în perne, explică el, pentru că mirosul lui se presupune că le ajuta să doarmă. Atenţie! Unii pot însă fi alergici la hamei.

8. Este bună şi la masaj
Luaţi o cutie de bere plină şi folosiţi-o la masaj. De exemplu, scoateţi-vă pantofii şi puneţi talpa pe ea, împingând-o înainte şi înapoi. Sau puteţi să vă faceţi masaj la spate sau la gât. Fixaţi cutia de un perete şi lipiţi spatele de ea, urmând să vă legănaţi într-o parte şi-n alta. Trebuie numai să vă folosiţi imaginaţia.

9. Se poate folosi la gătit
Puneţi orez jasmine într-o ceaşcă, clatiţi-l bine, apoi scurgeţi-l. Puneţi-l într-un vas de mărime medie împreună cu 340 ml de bere. Puneţi amestecul la fiert, la foc mic, şi acoperiţi vasul cu un capac. După 20 de minute, daţi-l jos de pe foc şi lăsaţi-l la răcit 10 minute. Orezul va avea aromă de nucă, de o să vă lingeţi pe degete.

10. Folosiţi-o pe post de compresă cu gheaţă
Cutiile de bere îngheţate sau foarte reci ţin foarte bine locul compreselor cu gheaţă. Puneţi una pe locul care vă doare – muşchi, arsuri provocate de soare, un cucui, de exemplu. Aveţi grijă să puneţi o bucată de ţesătură între cutia de bere şi piele, pentru a evita degerăturile.

aurel [dot] ro