Download legal de muzica mp3 si videoclipuri

Download legal de muzica

Azi am vrut sa downloadez muzică. În principiu românească. Şi pentru că nu mai sunt la vârsta zbuciumată a tropăielilor din cluburi şi discoteci, am căutat ceva tradiţional, în zona folclor – muzică populară şi muzică de petrecere.
Nu îmi place să fur din munca altora şi apreciez efortul lor. De aceea am evitat să instalez uTorent sau să mă arunc cu ochii închişi şi bratele deschise spre zona siturilor pirat care s-au înmulţit ca ciupercile dupa răcoarea ploii. Am vrut sa cumpăr muzica, să plătesc pentru ea. Dar nici să plătesc prea mult nu îmi convine, mai ales în perioada de criză prin care trec şi eu.
Ce am gasit: musicmall cu încă vreo câteva situri care pointează către el, dar nu m-a multumit deloc preţul. Înţeleg să plătesc, dar nu mai mult decât la taraba de la colţul străzii.

Pe pagina doi a lui google am gasit asta: ZagaZaga – Download legal de muzica, mp3 si videoclipuri.

Download legal de muzica mp3 si videoclipuri

Şi cum situl are destule melodii din zona muzicală din care aveam de gând să descarc cu spor şi preţul părea peste măsură de mic (1 euro pe lună abonament şi downloadezi ce vrei), am zis: hai să mă risc.

M-am înregistrat, m-am logat pe situl de download muzică şi am intrat la alimentare cont. Am dat click pe prima casetă (aia de 1 euro că mai mult nu mă ţinea ciorapul).

Pare simplu. Trimiti un mesaj cu textul zaga la un număr scurt (în cazul meu, pentru o lună de download – 1424) şi aştepţi o parolă care o primeşti sms. Am trimis de pe Cosmote (cartelă reîncărcabilă ca să pot verifica daca m-au ars). În câteva secunde am primit pe telefon parola. Am completat parola şi numărul de telefon de pe care trimisesem mesajul şi voila! Am devenit membru cu cont plătit pe www.zagazaga.ro.

Ce am pierdut? 1 euro + TVA de pe telefonul mobil. Adică aproape nimic dacă stau să mă gândesc cât consum aiurea.

Ce am câştigat? Pot downloada muzică si videoclipuri legal de pe zagazaga.ro. Am verificat. Pot lua maxim 50 de piese pe zi. Este o limită de bun simţ. În contul meu am un certificat care atestă că nu am furat. Dacă vreu să îl pun în ramă, îl pot comanda în format tipărit, semnat şi ştampilat de zagazaga.ro. Am verificat. Firma care a creat www.ZagaZaga.ro are contracte încheiate cu producătorii de muzică din România. Tot ce se poate downloada, se downloadează legal.

Am mai câştigat ceva. Chiar dacă nu mă aşteptam. Am câştigat prieteni noi pe comunitatea ZagaZaga. Am pagina mea acolo, îmi pot pune poze, videoclipuri, pot primi şi lăsa mesaje, pot să cer sau să accept prietenia altor membri ZagaZaga.

—————————

ZagaZaga.ro : apărut pe internet pe la începutul anului 2010 ca un itunes românesc.

Fişierele media sunt în trei formate: audio – mp3, video – mp4 şi karaoke – vmw.

Preţul download-ului: 1 euro/30 de zile cu 50 piese/zi = 1/1500 euro pentru o piesă, adică foarte foarte aproape de zero lei pentru o melodie.

Comunitate de aproape 3.000 de utilizatori.

Genuri muzicale: Banateana, Club, Colinde, Dance, Doine, Etno, Folclor, Freestyle, Greceasca, Hip-Hop, Instrumental, Lautareasca, Macedoneana, Manele, Petrecere, Pop, Populara, Raggae, Remix, Sarbeasca, Tiganeasca, Ungureasca şi Usoara.

Muzica în format audio şi video este împărţită pe ani, genuri, interpreţi şi albume, astfel încât să îţi fie foarte uşor să găseşti ceea ce ai căutat.

Calitatea audio a fiecarei piese audio este scrisă pe pagina piesei. Calitatea video a videoclipurilor este dublă faţă de fişierul de preview. Piesele pot fi ascultate sau vizionate înainte de download, astfel că vei fi sigur de ceea ce descarci.

Downloadul de muzică (audio şi video) este total legal, este instantaneu pentru cei cu cont platit, fara timp de aşteptare, fără reclame, viruşi sau ferestre pop-up.

Aurel, 2010

PS: Oare de când a apărut pe internet zagazaga.ro mai merită să furi muzică de pe siturile pirat, dc++ şi torrenţi?

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *